Re: Výživné na dospělé dítě
Jako vyživovanou osobu bych ji nepovažovala , psala jsem jen , co má on dělat.
Re: Výživné na dospělé dítě
Jako vyživovanou osobu dítě nevedeme, takže zaměstnanci zůstane nižší nezabavitelná částka. Mám dilema v tom, jestli mu dál strhávat a evidovat výživné, které defacto ponižuje jeho další exekuci, i když víme, že dítě je samostatné. Víme to jen díky tomu, že potomek pracuje u nás, jinak bychom to nezjistili. Nevím, třeba přesto není dítě dost soběstačné. Buď to nechám být a dál budeme evidovat výživné nebo mu výživné stopneme, v tom případě nevím o co se opřít a zda je takové jednání v naší kompetenci.
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
9. 10. 2013 10:50
Dobrý den, mám prosím dotaz. Nášemu zaměstnanci strháváme soudně nařízené výživné. Zletilé dítě, na které je toto výživné strháváno, je zaměstnáno také u nás. Vyživné bylo nařízeno ale ještě v jeho neplnoletosti. Zaměstnanec má exekuci a toto výživné. Jde mi o to, zda máme pátrat, proč dále platí na dítě, když už je výdělečně činné? Výživné mu tak samozřejmě nedovolí, aby na exekuci platil vyšší částku. Nechci se zaměstnanci moc šťourat v soukromí. O jaký zákoník a paragraf se můžu opřít.
Dále mám další dotaz. Když zaměstnanci strháváme výživné a on přijde, že máme přestat strhávat, protože dítě plnoleté. Můžeme toto udělat nebo čekat na nějaké soudní rozhodnutí?
Děkuji za všechny reakce.