Re: Kontrola OSVČ u OSSZ - jaké doklady?
To jsem si neuvědomil ;-) Tak jestli má zaměstnance, tak jo...
Re: Kontrola OSVČ u OSSZ - jaké doklady?
Také jsem se s tím ještě nesetkala, ale z dotazu mi vyplývá, že je to kontrola odvodu pojistného OSVČ, ne za zaměstnance.
Měly by jim stačit vydané faktury + doklady o úhradě těchto faktur + přiznání k DPFO. Případně bych si vzala sebou kopii přehledu pro OSSZ, ale nic dalšího asi ne, pokud se uplatňují výdaje % není povinnost nic dalšího evidovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
9. 10. 2013 19:02
Dobrý den, prosím můžete mi někdo poradit, jsem předvolán na kontrolu k OSSZ, ve výzvě je napsáno - cituji- ke kontrole předložte účetní doklady za rok 2012(peněžní deník, hlavní knihu, kopii daňového přiznání za rok 2012 příp. jinou daňovou evidenci). No a teď vůbec netuším, co vše mám předložit. Výdaje uplatňuji paušálem, nestačilo by jen doložit fa, které byly v r. 2012 zaplaceny? Budou po mě chtít výpisy z účtu, nebo by jim případně stačil peněžní deník, a je vůbec peněžní deník nutný předkládat? Děkuji moc za případné odpovědi. Michal