Pracovní cesta při změně pracoviště

• (neregistrovaný)

10. 10. 2013 9:16

Dobrý den,
    Dostal jsem od zaměstnavatele výpověď pro nadbytečnost (§ 52 písm. c). Předtím během mojí nepřítomnosti změnil zaměstnavatel sídlo i místo výkonu práce. V pracovní smlouvě mám místo výkonu práce přesnou původní adresu (A) a dále, že jsme se dohodli, že mě zaměstnavatel může vyslat na dobu nezbytné potřeby na pracovní cestu a pro účely cestovních náhrad je adresa stejná (A), jako to místo výkonu práce. Po přestěhování firmy na adresu B jsem nepodepsal žádný dodatek k PS týkající se změny místa výkonu práce a kvůli výpovědi ho podepsat nechci. Bylo mi řečeno, že mě zaměstnavatel může přes tuto překážku vysílat na pracovní cesty. Dále, protože jsem byl několik dní na novém místě (B) a zaměstnavateli písemně neoznámil, že místo B není mým místem výkonu práce, může se prý jednat o můj tichý souhlas s novým místem vzdor tomu, že jsem to pak zaměstnavateli písemně sdělil.
    Rád bych se zeptal, zda je přípustné, abych byl vyslán na pracovní cestu z místa A, a zda lze cestovní náhrady vyúčtovat vzhledem k místu A, které už jako pracoviště firmy neexistuje. A ještě, jak je to s mým tichým souhlasem, protože jsem si myslel, že jediné řešení je dodatkem k PS.
    Děkuji předem za objasnění.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).