Re: Minimální vyměřovací základ
Já myslím že min. VZ je 8.000, když se bavíme o srpnu 2012, ne?
Zaručená mzda je něco jiného, než minimální mzda. Zaručenou mzdu má mít odpovídající svému druhu práce (viz Nařízení vlády 567/2006). Co se týká ZP, tak to se mu sráží pouze ze skutečně dosažené mzdy, protože jako poživatel důchodu je pojištěn státem (tzn. nemusí se mu dosrazit do minima).
Dobrý den, ano to já vím. Zaměstnanec je zařazen do skupiny 1 a invalidní 1. stupně pak by ta zaručená mzda byla 48.10 kč/ hod. a ne dopočet do 50,60 kč/hod.- dle nařízení 210/2013 odstavec 2. ˇMyslím, že jsem to pochopila správně, že? Děkuji za trpělivost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
10. 10. 2013 11:48
dobrý den můžete mi prosím poradit. zaměstnanec u nás (nikde jinde nepracoval) od 1.8.-20.8.2012 pracoval na dohodu o provedení práce, od 21.8.- dosud má u nás pracovní smlouvu. Můžete mi prosím pomoci zda za srpen 2012 jsme měli stanovit minimální základ pro výpočet zdravotního pojištění? protože samozřejmě za cca týden jeho výplata z titulu pracovního poměru nečinila více než 8 tis. Kč.Děkuji Reník