Jaké pořadí srážek exekucí

• (neregistrovaný)

13. 10. 2013 15:00

Zdravím a prosím o radu, máme zaměstnance, který nepřinesl zápočtový list a při nástupu neuvedl, že nemá na plat exekuce, nyní postupně přicházejí exekuce a jsem v koncích. Mám 4 nepřednostní exekuce, u kterých jsme prvními plátci mzdy ( na ty jsem zatím žádnou srážku neprovedla ) , další nepřenostní t.j. pátá byla doručena prvnímu plátci 6.2.2009 , na tuto pátou jsem provedla jednu srážku z výplaty za srpen 2013, nyní během měsíce přišly další a to platební výměr zdravotní pojišťovny, kde prvnímu plátci mzdy byl výměr doručen 18.11.2012 a od finančního úřadu, kde není uveden první plátce mzdy a tak zřejmě budeme prvním plátcem mzdy. Nevím, jak mám postupovat, zaměstnanec má 8.010,- Kč čistou mzdu a vyživuje manželku ( o dětech nic nevím ).
    Můžete mně někdo poradit ? Děkuji Míla

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 10. 2013 15:07

RenataH (neregistrovaný)

Re: jaké pořadí srážek exekucí
      Dokud nepřijde nějaká další, kde by bylo uvedeno, že už byla doručena prvnímu plátci, budete srážet z 1.třetiny na tu 5.exekuci (doručena 6.2.2009) a ze 2.třetiny zdravotní pojišťovně. Všechny ostatní čekají v řadě až do splacení těchto. Při 8010 Kč čistého vychází srážka 144 Kč na každou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).