Re: Opravné přiznání K DPH
Pokud byla krácena daňová povinnost, podala bych dodatečné DP a daň co nejdříve doplatila. Sice bude nějaká sankce,ale z tisícovky to nebude tak strašné. Odpočet DPH můžete uplatnit až do 3 let od zdanitelného plnění, takže pokud jej neuvedete také do dodatečného DP, uplatněte teď v řádném DP. Uvedla bych vše do pořádku abych měla klid. Hezký večer.
Re: Opravné přiznání K DPH
Opravné určitě ne, po lhůtě podání se dává dodatečné.
Je otázka, co je to za chyby.
Pokud nebyl zdaněn výstup (vystavené faktury, uskutečněná plnění) , podáte dodatečné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
13. 10. 2013 19:21
Dobrý den, potřebovala bych poradit. K 30.9.2013 jsem převzala účetnictví firmy s.r.o. manžela. Vzhledem k tomu, že mají za rok asi do 100 dokladů tak jsem si to všechno pěkně napsala do programu. Počateční rozvahu jsem srovnala by mi seděla. Zadala jsem veškeré doklady a zjistila že je špatně udělané DPH za 1 kvartál. Přitom jsem kontrolovala podklady záznamní povinnost a ty nám vyšli uplně stejně. Ale v danovém přiznání jsou jiná čísla. Liší se to tedy cca o 1000 Kč a byla to danová povinnost. Celkově je účetnictví v hrozném stavu jsou tam zaevidovány doklady z které ale nejsou započteny do dph. Nevím proč, jestli je paní dostala pozdě.
Můžete mi prosím co bych měla udělat? Dát opravná přiznání za 1 a 2 kvartál a předělat celé účto znovu?
Mnohokrát děkuji.