Re: Chyba v ročním zúčtování 2012
Docela mě fascinuje, že mezi námi žijí lidé, kteří si za rok (!) nevšimnou, že berou o 2000 měsíčně méně, než by měli...
já bych pochopila měsíc, dva, tři, ale přece občas musíte kontrolovat program, jestli vám uplatňuje slevy, počítá daně, z čeho má, odvádí ZP a SP ze všeho, z čeho má. prostě nějaké kontrolní sestavy. Když si vyjedete sestavu zálohové daně, tak neuplatněná sleva musí bít přímo do očí (a v tom případě kontroluji, zda nejde o důchodce)
Já osobně bych se zaměstnanci omluvila za chybu, která se stala v naší účtárně a udělala bych mu daňové přiznání JÁ, pokud ten, kdo chybu udělal už u nás nepracuje. Zaměstnanci přijdou peníze na účet a všechno bude v pořádku. Proč by si to měl vyřizovat on, určitě neví jak a pro nás je to přece brnkačka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
14. 10. 2013 12:11
Dobrý den,
prosím zkušené o radu. Mzdy dělám teprve krátce a nyní jsem objevila, že moje předchůdkyně jednomu kolegovi zapomněla dát do výplat slevu na poplatníka. Daňové zvýhodnění na 3 děti mu dala, tuto slevu na poplatníka však ne. Bohužel na to nepřišla ani v ročním zúčtování a tu slevu mu neuplatnila ani tam. Bylo to roční zúčtování za rok 2012 a sleva nebyla uplatněna za žádný měsíc. Prosím poraďte, co s tím teď mohu dělat.