Re: Přijatá platba ze zahraničí - poplat
Já když zadávám platby v EUR, mám v elektronickém bankovnictví chlíveček, kde zaškrtnu, jestli chci aby poplatky šly mně na vrub a nebo té druhé straně a nebo že si zaplatí každý své. Některé společnosti na své faktury výslovně uvádějí, že jim máme hradit částku, která nebude snížená o poplatky. Tak asi bych se pokusila domluvit s tou druhou stranou.
nevím, jestli to umí jiné banky, ale v ČSOB nám řekli, že v rámci EU se nedá vybrat, komu půjdou poplatky, každý hradí část poplatků
jednou jsme se pokusili zaškrtnout variantu, že veškeré poplatky hradíme my a příkaz v elektronickém bankovnictví nešel provést
U Unictreditbank to jde bez problémů
ale tak ono to jde,ale to už se pak nevíme o SEPA platbě. Ta totiž zná pouze poplatky SHA (sdílené). Pokud chcete použít jednostranné poplatky,tak už se nejedná o SEPA platbu,ale klasickou zahraniční platbu,kde jsou poplatky obecně vyšší. A tato platba jde použít i v rámci EU.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 10. 2013 13:01
Jsme firma vyrábějící oděvy, zasíláme zboží i do zahraničí.
Máme účet v CZK, tak i EUR.
Když nám přijde nějaká platba na tyto účty ze zahraničí, tak tam je téměř vždy poplatek 100,- (ČS). Jde nějak udělat, aby tyto poplatky šli k tíži plátce? Něco jsem teď okolo toho četla, ale je to dost složité, spíš vidím že to nepůjde. Jak to děláte vy? Třeba u faktury za 1500,- je takový poplatek dost vysoký.
Když zasíláme na dobírku na slovensko, tak už víme že PPL zadáme dobírku v CZK a oni si to přepočtou pro výběr v EUR a zašlou na CZK účet částku jak jsme chtěli v CZK. Nyní nám třeba vozí Geis, ten chce na slovensko dobírku v EUR, zašle nám na EUR účet, ale je tam poplatek, takže to už jsme vzdali.
Díky za info.