Přeprava pro osobu reg. v jiném čl. stát

• (neregistrovaný)

14. 10. 2013 14:20

Potřebuji poradit, jak je to s přiznáním dph, pokud jsme poskytli přepravní službu firmě registrované v jiném čl. státě, ale zahájení přepravy bylo na území čr? V zákoně jsem našla, že za místo plnění se považuje území člen. státu, který vydal daň. id. číslo, které tato osoba postytla pro poskytnutí této služby. Znamená to, že je přeprava osvobozena nebo to špatně chápu? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 10. 2013 14:35

alli (neregistrovaný)

Re: Přeprava pro osobu reg. v jiném čl.
      osvobozená je pouze přeprava spojená s dovozem nebo vývozem zboží dle §69ZDPH
      místo plnění u přepravy z ČR na území EU je ve státě, kde má osoba registrovaná k DPH sídlo dle §9 odst. 1 ZDPH - ř. 21 přiznání a SH kód 3

• 14. 10. 2013 14:45

pa1983 (neregistrovaný)

Prosím teď už to nechápu vůbec. Naše firma (reg. v čr) převážela zboží
      pro firmu ze zahraničí (registrovanou v zahraničí), nakládna čr, vykladka zahraničí. Jak tedy s dph, je toto považováno za případ, co jsem psala? Osvobozeno nebo jsme měli přiznat dph? A děkuji moc za ochotu, jsem z toho zmatená

• 14. 10. 2013 14:50

alli (neregistrovaný)

a kde jste vykládali - EU nebo 3. země?
      pokud jste přepravovali do 3. země (mimo EU), jde o přepravu osvobozenou dle §69 ZDPH a musíte prokázat dle §69 odst. 4 - uvedete do ř. 26 přiznání a neuvádíte do SH
      pokud jste přepravovali do země EU, tak místem plnění je země, kde má zákazník sídlo - fakturujete bez DPH, na fakturu uvedete větu "daň odvede zákazník", uvedete do ř. 21 a do souhrnného hlášení

• 14. 10. 2013 15:00

pa1983 (neregistrovaný)

Vykládka rakousko, takže země EU. Do souhrn. hlášení jsem uvedla, jen na faktuře nemám tu větu že daň odvede zákazník. Příště musím napravit. A děkuji moc za trpělivost, protože v tomto jsem měla pěkné zmatky :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).