Odměna u DoPP - jak?

• (neregistrovaný)

15. 10. 2013 10:41

Dobrý den, prosím Vás o Váš názor.
    Zam-tel vyplatil v hotovosti za práci úkolem na DoPP Kč 3000,--. Nepodepsané prohlášení. Tzn., že odměna před zdaněním (HM) vychází na Kč 3529,-- (daň je 529,-).
    Jde mi o to, že byla dohodnutá odměna a že mi to není nevychází na hodinovou sazbu. Pracovali 41,5 hod.
    Jak mám udělat výpočet buď:
    85 Kč/hod. x 41,5hod. = 3528Kč a 1 Kč mám dát jako odměnu nebo:
    mám uvést odpracované hodiny 41,5h. a "natvrdo" Kč 3000,--¨
    Obě varianty mně program umožňuje.
    Jde mi o to, jestli to sociálka ještě kontroluje, jestli odměna v hrubém vychází na nějakou sazbu za hodinu.
    Doufám, že je to trochu srozumitelné.¨
    Děkuji za odpověď a přeji pěkný den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 10. 2013 10:59

Petra H (neregistrovaný)

Re: odměna u DoPP - jak?
      Na kolik je podepsana dohoda? predpokladam ze se domluvili ze zamestnanec dostane proste 3000 a basta je tak?
      takze ja bych udelala to ze HM 3529 z toho Vám vyjde mzda.... cista tj. 3000 a mate to, sedi na vyplaceni hotovosti a 529 poslete FU srazkovku a je to...
      Hodiny bych asi urcite napsala na tvrdo....

Firmy to vetsinou delaji tak ze se primo na celkove castke v cistem ze zamestnancem domluví.
      hodiny rozpocitavaji na cely rok (300/12mes) tzn. ze dohodu sepisou na 25hod mesicne, treba 140kc na hodinu aby jim to dalo proste to co jim pak vyplati... berou to spise jako ukol je to na nich kdy s praci skonci ale v danem mesici proste musi udelat co maji.
      No takze kazdy to nejak tak dela ruzne jen aby neprekrocil 10tis a hlavne co nejmin odevzdal statu :D

• 15. 10. 2013 12:08

DANAKA (neregistrovaný)

ze sociálky jsem měla kontrolu a nepřepočítávali to na hodinu,jen řekli DPP,MÉNĚ NEŽ 10000 A VÍC NIC.měla jsem měsíčně od 2000-
      do 4000 na 1 zaměstnance na dohodu.

• 15. 10. 2013 12:21

Petra H (neregistrovaný)

jo muze to byt jakkoliv... no nekdo to dela takhle druhy jinak... hlavne ze jeden zamestnanec u jednoho zamestavatele neprekroci 300hod... ale nespolehala bych se ze socka neprepocitava... kazda jedna madam - pani a socialka to ma hozene jinak :DD
      mela jsem treba pripady s FU 5 a 9 (kazdy neco jienho ) dph oprava im stacila emailem a na fu5 musel majitel firmy osobne takze kazdy urad - urednice jinak bacha na to :D

• 15. 10. 2013 12:58

Kara (neregistrovaný)

Já mám u zaměstnancenapř. DPP 200 Kč na hodinu. Přičemž celková měsíční odměna má být třeba 9000 Kč, ale např. jen 15 odpracovaných hodin. Podklad je pak takový: 15 h x 200 Kč = 3000 Kč. Prémie navíc 6000 Kč. Celkem DPP = 9000 Kč za 15 hodin práce. Ale nikdy jsem se nesetkala ze strany sociálky s nějakým přepočítáváním. Zajímá se celkový počet odpracovaných hodin v roce a měsíční výše odměny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).