Re: odměna u DoPP - jak?
Na kolik je podepsana dohoda? predpokladam ze se domluvili ze zamestnanec dostane proste 3000 a basta je tak?
takze ja bych udelala to ze HM 3529 z toho Vám vyjde mzda.... cista tj. 3000 a mate to, sedi na vyplaceni hotovosti a 529 poslete FU srazkovku a je to...
Hodiny bych asi urcite napsala na tvrdo....
Firmy to vetsinou delaji tak ze se primo na celkove castke v cistem ze zamestnancem domluví.
hodiny rozpocitavaji na cely rok (300/12mes) tzn. ze dohodu sepisou na 25hod mesicne, treba 140kc na hodinu aby jim to dalo proste to co jim pak vyplati... berou to spise jako ukol je to na nich kdy s praci skonci ale v danem mesici proste musi udelat co maji.
No takze kazdy to nejak tak dela ruzne jen aby neprekrocil 10tis a hlavne co nejmin odevzdal statu :D
jo muze to byt jakkoliv... no nekdo to dela takhle druhy jinak... hlavne ze jeden zamestnanec u jednoho zamestavatele neprekroci 300hod... ale nespolehala bych se ze socka neprepocitava... kazda jedna madam - pani a socialka to ma hozene jinak :DD
mela jsem treba pripady s FU 5 a 9 (kazdy neco jienho ) dph oprava im stacila emailem a na fu5 musel majitel firmy osobne takze kazdy urad - urednice jinak bacha na to :D
Já mám u zaměstnancenapř. DPP 200 Kč na hodinu. Přičemž celková měsíční odměna má být třeba 9000 Kč, ale např. jen 15 odpracovaných hodin. Podklad je pak takový: 15 h x 200 Kč = 3000 Kč. Prémie navíc 6000 Kč. Celkem DPP = 9000 Kč za 15 hodin práce. Ale nikdy jsem se nesetkala ze strany sociálky s nějakým přepočítáváním. Zajímá se celkový počet odpracovaných hodin v roce a měsíční výše odměny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 10. 2013 10:41
Dobrý den, prosím Vás o Váš názor.
Zam-tel vyplatil v hotovosti za práci úkolem na DoPP Kč 3000,--. Nepodepsané prohlášení. Tzn., že odměna před zdaněním (HM) vychází na Kč 3529,-- (daň je 529,-).
Jde mi o to, že byla dohodnutá odměna a že mi to není nevychází na hodinovou sazbu. Pracovali 41,5 hod.
Jak mám udělat výpočet buď:
85 Kč/hod. x 41,5hod. = 3528Kč a 1 Kč mám dát jako odměnu nebo:
mám uvést odpracované hodiny 41,5h. a "natvrdo" Kč 3000,--¨
Obě varianty mně program umožňuje.
Jde mi o to, jestli to sociálka ještě kontroluje, jestli odměna v hrubém vychází na nějakou sazbu za hodinu.
Doufám, že je to trochu srozumitelné.¨
Děkuji za odpověď a přeji pěkný den