Není zánik PP a zároveň nové prac. smlou

• (neregistrovaný)

16. 10. 2013 7:53

dobrý den,
    moc prosím o radu, jsem na RD hledám si novou práci, protože tak kde jsem zaměstnaná mi řekli, že pro mě nemají práci a mám si hledat něco nového (nemám ještě ukončení PP). Novou práci jsem si už našla a mohu nastoupit od listopadu, moje dotazy zní.
    1, mohu v nové práci uzavřít PP, s tím, že zápočtový list donesu jak vyřeším si situaci v bývalé, resp. po RD? V této nové práci na to nechtějí přistoupit, že to takhle nelze. Mohl by mi prosím někdo napsat nějaký paragraf, že to takto lze?
    2, navrhli mi, že by to šlo na DPČ, ale podle mě tato varianta nelze, protože DPČ lze sjednat jen na poloviční pracovní dobu, pracují 40hod týdně, já bych mohla jen 20hod. týdně
    3. teď mě ještě napadlo DPP, za listopad by to bylo 21dnů x 8 hod = 168, a v prosinci bych pracovala 15dnů x 8 = 120hod, to je méně než 300hod za rok. Lze to tak nebo je v tom zádrhel? Odměnu bych měla vyšší než 10tis. Kč., platilo by se z toho soc., zdrav.
    3. kdybych nakonec po RD šla na pracák, z čeho by se mi počítala podpora z DPČ i HPP u bývalý zaměstnavatele, kterého jsem měla během RD?
    4. ještě prosím poslední dotaz co znamená, že RD patří do vyloučené doby? Že po dobu RD se mi tato doba nezapočítává do důchodu?

děkuji moc za rady a přejji pěkný den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).