Jakou pracovni smlouvu?

• (neregistrovaný)

16. 10. 2013 9:13

Dobry den, mam prosbu na mzdove odborniky. Jsem zamestnana jako ucitelka a mam dve smlouvy, jednu hrazenou skolou a druhou hrazenou z grantu, obe jsou na stejneho zamestnavatele. Bohuzel mi vedeni skoly slibilo 250 korun cisteho a nyni se vymlouvaji, ze mluvili o hrubem. Mam prosbu, jak to vyresit, aby to pro me bylo vyhodne. Vychazi mi to z prvni smlouvy, ktera musi byt jen na HPP 2000 Kc mesicne a druha smlouva, ktera muze byt jak HPP tak i DPP 7200 Kc mesicne. Muzete mi poradit, co zvolit? Vim, ze bych z HPP musela doplacet jeste ZP. A jeste jedna vec smlouvu mam jen na deset mesicu. Takze si budu muset dva mesice platit socialni i zdravotni? Kolik to vychazi? Dekuji predem, jsem z toho nestastna, neb tomu vubec nerozumim. Klara

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 10. 2013 12:41

m. (neregistrovaný)

Re: jakou pracovni smlouvu?
      Mzdoví odborníci se neozývají, zkusím já. Rozhodně bych volila místo dohody o provedení práce HPP, počítá se na důchod jako odpracované roky, příp. nemocenská atd. Ale jestli náhodou nemáte dohodu O PRACOVNí ČINNOSTI, ta je stejně výhodná z pohledu odpracovaných let a nároků na nemocenskou. Dohoda O PROVEDENÍ PRACE (DPP) je něco jiného, může být max. 300 hodin ročně u jednoho zaměstnavatele,při Vašem výdělku pod 10 tis. Kč se neplatí zdravotní a sociální pojištění. O prázdninách si budete muset zdravotní pojištění platit sama, pokud nebude mít jiné příjmy, tak je to 1 148 Kč/měs - 13.5 % z min. mzdy 8 500 Kč.
      Snad jsem Vám odpověděla správně.

• 16. 10. 2013 14:05

Klára Bejvlová (neregistrovaný)

Re: jakou pracovni smlouvu?
      Dekuji mockrat za odpoved, jeste jsem se chtela zeptat, kdyz bych se rozhodla pro HPP a DPP, jaky je rozdil kdyz podepisi nebo nepodepisi Prohlaseni k dani? Klara

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).