Doklady ke mzdám v nepořádku

• (neregistrovaný)

16. 10. 2013 15:57

Dobrý den, přebrala jsem mzdové účetnictví firmy, která mi nedodává úplně v pořádku doklady ke mzdám. Jedná se o daňová prohlášení, smlouvy, mzdové výměry apod. Např. po mě jednatel firmy chce, abych někomu uplatňovala slevu na poplatníka (přestože nemám dosud daňové prohlášení, že to dodají pozdějí - ale nedodají). Nedodávají mi smlouvy (nebo jen nepodepsané), mzdový výměr je zavedený v PC na jinou částku než mám fyzicky apod. Vždycky naslibují, ale kde nic, tu nic. Po pár měsících mi přijde, že je to prakticky neuhlídatelné. Jaká je zodpovědnost mzdové účetní při případné kontrole? Nevím, jak moc na ně mám tlačit - je s tím zbytečná práce a po každých mzdách je x-krát upomínat se mi fakt nechce...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 10. 2013 18:22

Eva bastiova (neregistrovaný)

Re: Doklady ke mzdám v nepořádku
      Jako mzdové účetní zodpovídate za uplatňováně slevy, pokud to pan majitel nechape at si děla mzdy sám, nebo vám zmeni smlouvu na pomocnou sílu v administrativě a zbaví vás odpovědnosti

• 16. 10. 2013 18:25

xJ (neregistrovaný)

Re: Doklady ke mzdám v nepořádku
      Nevím sice jaké máte pravomoci, ale sjednávání smluv a stanovení mezd má zřejmě v pravomoci jednatel. Pokud se nejedná o hodně zaměstnancům, vypsala bych si jmenovitý seznam zaměstnanců, u každého o jaký pracovněprávní vztah se jedná, jakou má mzdu nebo odměnu a pod. Toto bych si nechala jednatelem podepsat a tyto sazby by měly být ve mzdovém programu. Co se týká podepsaných prohlášení, tak to už je vaše věc a tam bych bez podepsaného prohlášení danila tak, jak má být. Až bych dostala vyplněné prohlášení, postupovala bych podle toho. Aby se nestalo, že na prohlášení bude datum staré několik měsíců, přidala bych si k prohlášení doklad o předání předal XY dne a převzala XY dne.
      Oni by se brzy naučili předávat vše tak jak se má.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).