Re: dovoz dolozka cif
Náklady do Brna mám na faktuře od Slovinců s datem 30.9., fakturu zaúčtuju do září k ceně zboží a DPH, až budu mít JSD? Což bude určitě až v říjnu. Typ daně u faktury na náklady od Slovinců bude jaký? Má to něco společného s reverse charge? Typ z dovozu tam přece nemůžu dát, když jsou to náklady z unie, ne?
jestli myslíte těmi náklady do Brna přepravu a další náklady spojené s dovozem zboží, tak vše je součástí ceny při dovozu zboží - je jedno, kdo vám fakturuje, důležité je, že se jedná o přepravu spojenou s dovozem zboží
takže počkáte až budete mít dovozní JSD - sečtete fakturu za zboží a přepravu a přepočtete celním kurzem uvedeným na dovozním JSD
do přiznání za období, kdy bylo zboží propuštěno do volného oběhu
Takže chápu dobře, že na fakturu za přepravu a manipulaci a uskladnění ve skladu mám dát typ daně z dovozu 0%, stejně jako mám u faktur za zboží, přestože se jedná o fakturu z unie, protože se váže k dovozu zboží a fakturu navádím pouze kvůli evidenci a spárování platby? Základ DPH a DPH mi jde ze zavedení JSD....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 10. 2013 18:41
Dobry den, zbozi poslane ze 3.zeme do Slovinska na dolozce CIF. Ve Slovinsku spedicni firma provedla vykladku z lodi, na nekolik dni uskladnila zbozi ve skladu, vystavila tranzitku a dovezla zbozi do Brna. Spedicni firma vystavila fakturu na vylozeni z lodi, ulozeni do skladu a prevezeni do tuzemska. Faktura je rozdelena na dve casti osvobozeno od DPH a nezahrnuto do DPH. Jak zuctuji jejich fakturu za vykladku,vystaveni tranzitky.....Cela faktura vstoupi do celniho rizeni,ne?Jejich fakturu dam s jakym typem DPH? Poradite mi,prosim?