Re: průměr na dovolenou
Průměr na dovolenou se počítá vždy z předešlého čtvrtletí, takže průměr červenec až září se vám projeví na výplatní pásce v říjnu.
Z vámi uvedených údajů se nedá nic překontrolovat. Od hrubé mzdy musíte odečíst náhrady (dovolená, lékař...) a vydělit skutečně odpracovanými hodinami (včetně přesčasových).
ano,po celé 3 měsíce bude náhrada za den dovolené vždy stejná
Tak to by mě opravdu zajímalo, proč mám průměr na dovolenou každý měsíc úplně jiný
čekal jsem, že když budu červenec, srpen, září dělat přesčasy a víkendy, vzedne mi to průměr na dovolenou, kterou si budu muset vybrat, ale koukám že jsem se dost přepočítal :-)
ale díky za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 10. 2013 14:23
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda nevíte, jak je možné, že oproti předchozímu čtvrtletí (4,5,6), kdy můj průměrný plat činil 13000,- byl průměr na dovolenou 107,-kč... V předchozím čtvrtletí (měsíc 7,8,9) byl můj průměrný plat 15000,- a ve výplatní pásce mám průměr na dovolenou 103,-kč... Dá se to nějak vysvětlit? Naše účetní se s námi nehodlá bavit o ničem s odůvodněním, nelíbí se ti to, můžeš jít... Moc děkuji za odpověď