Re: nucené přesčasy
Domnívám se, že nemáte moc na výběr. Můžete se obrátit na inspektorát bezpečnosti práce, bývalý úřad práce a poradit se jak postupovat dál. Nutní budou svědci, ochotní dosvědčit jak pracujete... Zaměstnavatel musí vést dobu práce zaměstnanců a také ji platit. Držím palce!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
17. 10. 2013 15:09
Zdravím, již delší dobu mě zaměstnavatel nutí dělat přesčasy, chodíme do práce o dvě hodiny dříve tedy od 5 hod, a pracujeme o hodinu déle tedy do 16 hod, celé dny na nohách, těžká fyzická práce, jen 30 minut oběd. Chodíme i soboty od 5 do 11 hod.
Přesčasy nám nikdo neproplácí. Odmítl jsem dělat i odpolední přesčas s tím, že chodím už ráno dříve a soboty a vedoucí je na mě sprostý s tím, že prostě ty přesčasy dělat musím.
Může být toto důvod k výpovědi a pokud ano dostanu odstupné?
Žijeme v regionu s vysokou nezaměstnansotí a najít novou práci by bylo těžké, ale na druhou stranu už fyzicky nemůžu, mám dole 15 kg, bolí mě vše v těle. Nevím jak to řešit, sám odejít nechci.
Děkuji za radu.