Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 10. 2013 12:43
Dobrý den, prosím o pomoc. Vyplňuju žádost o příspěvek na podporu zaměstnávání OZP za 3.Q 2013 a nejsem si vůbec jistá, jak mám spočítat v části G ty průměrné přepočtené počty zaměsntnanců. Za 3.Q 2013 máme celkem 3 zaměstnance, z toho 2 OZP 1.st. celý 3.Q a 1 nastoupil 1.9.2013, není ale OZP. Jeden zaměstnanec OZP pracuje podle prac. smlouvy 8 hod. denně, druhý OZP pracuje 6 hod. denně a ten, co není OZP pracuje 7,5 hod. denně. Za 7/13 mají odpracováno oba OZP 22 dnů, svátek nepracují. Za 8/13 mají odpracováno: ten na 8 hod. denně má 20 dnů plus 2 dny měl neschopenku (žádná náhrada nebyla, šlo pouze o 2 dny), ten na 6 hod. denně má odpracováno 17 dnů a k tomu měl 5 dnů dovolené. Za 9/13 mají odpracováno: oba dva OZP celý měsíc, tj. 21 dnů, nový zaměstnanec, který není OZP má taky odpracováno 21 dnů. Prosím o kontrolu průměrných přepočtených počtů: a) všech zaměstnanců: 149 odpracovaných hodin delěno 65 hod. fond (8 hod. denně) = 2,29
b) OZP: 128 odprac. hodin děleno 65 hod. fond (8 hod. denně) = 1,97. Mám to správně? Nevím, kolik hodin mám počítat fond hodin za čtvrtletí, když každý zaměstnanec dělá jinak.
A jak mám prosím vypočítat procento plnění zaměstnávání? Vůbec nevím, z čeho to mám počítat :-(
Děkuji moc všem za pomoc.