Skončení PP a následná DPP

• (neregistrovaný)

20. 10. 2013 15:31

Zaměstnavatel končí k 30.11. takže mě propouští, místo odstupného by mě zaměstnal na DPP. Když se pujdu k 1.12. zaregistrovat na PÚ můžu si vydělat max 4.250 měsíčně a neplatim ani jedno pojištění a ani daň, když podepíšu u zaměstnavatele ten růžový papír,je tomu tak? doba se mi nepočítá ani do důchodu, nebo ano? a když budu mít příjem, podpora se odloží,je tak? ale když třeba po půl roce onemocním, co pak? uDPP se náhrady neplatí,ani tuším nemocenská, když je tak nízký příjem. To mi může naskočit ta podpora,která se dopusud nevyplácela? nebo co budu brát? ÚP přece nezajímá, že jsem onemocněla...ještě dodám,že pobírám částečný ID 1.stupeň.
    Prosím o vyjasnění, díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 10. 2013 15:34

Blanka.v (neregistrovaný)

Re: skončení PP a následná DPP
      ještě doplnění,to by se podpora vypočítala z předchozího zaměstnání nebo i z té DPP?

• 20. 10. 2013 19:38

Líba (neregistrovaný)

Jak vás může zaměstnat na DPP, když zaměstnavatel končí? Máte nárok na odstupné. Pokud onemocníte po skončení ochranné doby (7 dnů), tak nebudete mít nárok na nemocenskou. DPP není pojištěný vztah. Podpora se vám vypočítá z posledního pracovního poměru před registrací na ÚP.

• 20. 10. 2013 19:52

Blanka.v (neregistrovaný)

končí, lidi propustí a převezme to někdo jinej, kdo občas nabídne DPP, nebude nabírat zaměstnance na pracovní poměr.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).