Marodění prosím p.Líbu

• (neregistrovaný)

21. 10. 2013 14:27

Dobrý den

Chtěl bych moc poprosit p.Líbu a ostatní znalé a zkušené na zodpovězení pár dotazů týkajících se marodění a výpovědi (řešili jsme to minulý týden, jednalo se o výpověď s odstupným a marodění a důchod).
    Zajímalo by mě když mi PP končí 30.11.2013 já začnu marodit např. 1.11.2013, ale dám Prohlášení že nechci prodloužit výpovědní dobu o dobu nemoci, dostanu odstupné a pak peníze za marodění.A když marodění ukončím např. po 6 měsících tak mi ÚP nedá 3 měsíce žádné peníze protože jsem tam měl odstupné nebo už odstupné řešit nebude a po 6 měsících podporu budu mít?

A ještě by mě zajímalo kdy mám na VZP nahlásit moje marodění 1.12.2013, kdy už nebudu zaměstnaný ale budu mít neschopenku?

Děkuji moc za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2013 14:18

xJ (neregistrovaný)

Re: Marodění prosím p.Líbu
      Pokud by bylo odstupné např. tříměsíční, tak doba od skončení PP a další 3 měsíce by nebyl nárok na podporu, jestli ale bude nemoc delší než 3 měsíce, tak podpora bude podle mne hned od začátku.
      Co se týká nemocenských dávek po skončení PP, musíte co nejdříve na své ZP nahlásit, že pobíráte nemocenské dávky (budou to pravděpodobně chtít doložit od OSSZ) a po tuto dobu je za vás plátcem ZP stát.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).