Re: Můžu poprosit o radu zkušené mzdovky
"nemám kam" - to není váš problém, ale problém zaměstnavatele.
Čili nastoupíte a budete požadovat přidělování práce podle pracovní smlouvy (tedy nemáte nárok na tutéž "židli", ale práci podle smlouvy, třeba i v jiném oddělení, ale stejná funkce).
Pokud pro vás práci mít nebude, bude vám platit 100 % mzdy jako náhradu (překážka v práci na straně zaměstnavatele) po dobu výpovědní lhůty a pak náleží odstupné.
(Podle některých názorů by to správně neměla být výpověď z důvodu org. změn, protože místo nebylo zrušeno - nicméně tak se to často dělá.)
Jen doufám, že jste nedělala mzdovou účetní.
Píšete, že pracovní poměr trvá po dobu rodičovské dovolené paní XY.
Kdy skončila paní XY rodičovská dovolená? Protože pokud skončila, což předpokládám že ano, když vy jste už také na RD, tak v tu dobu vám skončil PP uzavřený právě jenom na dobu RD paní XY.
nemusí se sepisovat na každou RD zvlášť, ale musí se napsat na veškeré absence té zastupované, tj. měl by být sepsán na zástup za MD,RD a dovolenou paní ...Protože pokud paní XY skončila RD a šla na MD a není sjednán zástup za její MD, pak skončením RD skončil PP (už si připadám jako v písničce Ivana Mládka OPBH na LVT...:-)
a potom nastává další varianta, že pokud zaměstnanec se souhlasem zaměstnavatele pokračue v práci dál (i když uplynula doba určitá) stává se z doby určité doba neurčitá, tak že dokud nebude jasně napsáno co bylo kdy uzavřeno, na jakou dobu a jak to bylo dál, není možné odpovědět správně
Re: OT
...
>>nemusí se sepisovat na každou RD zvlášť, ale musí se
>>napsat na veškeré absence té zastupované, tj. měl by
>>být sepsán na zástup za MD,RD a dovolenou paní
>>...Protože pokud paní XY skončila RD a šla na MD a
>>není sjednán
>>zástup za její MD, pak skončením RD skončil PP (už si
>>připadám jako v písničce Ivana Mládka OPBH na
>>LVT...:-)
>
>a potom nastává další varianta, že pokud zaměstnanec
>se souhlasem zaměstnavatele pokračue v práci dál (i
>když uplynula doba určitá) stává se z doby určité doba
>neurčitá, tak že dokud nebude jasně napsáno co bylo kdy
>uzavřeno, na jakou dobu a jak to bylo dál, není možné
>odpovědět správně
"Jó třešně zrály, zrovna třešně zrály,
sladký třešně zrály a jak to bylo dál."
Vy jste tu dnes na personalistice a mzdách samá písnička :-)
To u nás na daních není tak veselo.
Hezký den všem.
Jenže to taky dost dobře nejde, protože doba určitá může být max. 3 roky, takže pokud by to bylo MD,RD a dovolenou, tak to určitě přesáhne 3 roky, takže nějaké prodloužení tam být muselo, nebo PP skončil už dávno v průběhu RD. (pokud tam byl ten limit max. do 3 let)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 10. 2013 12:57
Dobrý den, mám následující problém. Pracovala jsem jako účetní ve firmě. V pracovní smlouvě mám uvedeno, že pracovní poměr trvá po dobu paní XY její rodičovské dovolené. Paní XY je paní co byla předemnou. Ona je stále na rodičovské dovolené (má třetí dítě). Já jsem šla také na rodičovskou dovolenou a místo mě vzal zaměstnavatel paní na dobu neurčitou. Teď v listopadu bych se měla vrátit, ale nemám kam. Musí mi dát odstupné nebo na co mám právo a nárok.
děkuji za všechny odpovědi