Re: Oprava II.pilíř - poprosím mzdové
Tak to asi ne. V případě, že to nenahlásil zaměstnanec, bude FÚ vyžadovat tu částku (5%) přímo od něj, zaměstnavatel nic doposílávat nebude. Na OSSZ má zaměstnavatel přeplatek 3%, který si od OSSZ vyžádá zpět. Ovšem před létem mi bylo sociálkou řečeno, že ta 3% sociálka zaměstnavateli vrátí, ale je otázkou, zda on je má vrátit tomu zaměstnanci, prý chybí legislativa k tomuto kroku. Ale možná že už je toto ujasněné.
Postup Kary je správný, paní RenataH se mýlí.
Měla jsem nyní stejný problém. Na MSSZ mi řekli, ať jim pošlu opravný Přehled na ten minulý měsíc , nahoře ať napíšu Oprava II.pilíře . Že mi tu částku rozdílu (3% )vrátí . Jak mi přijde částka na účet, vyplatím ji zaměstnanci. Zaměstnanci jsem napsala celkovou částku 3%+2% , aby si zašel na FU dle místa pracoviště doplatit + 10 % přirážky za pozdní nahlášení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
23. 10. 2013 11:35
Dobrý den, zam. nenahlásil účast ve II.pilíři, jedná se mi o mzdu, musíme jí opravit a na OSSZ zažádat o přeplatek, který vrátíme zam., opravit celé mzdy, ale nebudou sedět, zam. by musel vrátit část mzdy zaměstnavateli, pěkně se v tom motám :-((