Re: Mateřská a pracovní ppoměr
Může, ale ne z toho zaměstnání, z kterého ji z důvodu pojištění plyne PPM. Může mít jinou činnost na jiný prac.právní vztah u tohoto zaměstnavatele.
S touto odpovědi nesouhlasím. Nesouhlasím s tím, že se může pracovat v šestinedělí. Tento případ jsem řešila na OSSZ a bohužel v šestinedělí pracovat nemůže. Na netu je na toto téma plno článků. Namátkově vám jeden přeposílám http://www.jobs.cz/poradna/prace-na-materske/prace-pri-materske-ci-rodicovske-dovolene/
Jasná, tento článek už jste sem dříve dávala a já říkám, že věta "Do zaměstnání můžete nastoupit po skončení šestinedělí" je nesmysl. Ze žádného zákona toto nevyplývá. A já jsem to také řešila jak na MSSZ Brno, tak na OSSZ Brno-venkov, a na obou sociálkách mi potvrdili, že může pracovat a vydělávat, jen ne v té "práci", na základě které pobírá PPM. Takže může i u téhož zaměstnavatele uzavřít jiný pracovní vztah a pracovat (všem na jiný druh práce, než má v tom vztahu, ve kterém je na MD a pobírá PPM).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 10. 2013 14:14
Prosím o radu....pracovnice má úvazek 1,0 na dobu určitou do 31.3.2014. Je těhotná a termín porodu je stanoven na konec dubna.
Chtěla by ale nadále pracovat na zkrácený úvazek i v době mateřské dovolené. Lze to?