Re: Přiznání k dani z přidané hodnoty ř.
To Vám dělá nějaký program? Protože pokud Vám to dělají všechny částky, tak to asi bude špatně (pokud to tedy nejsou všechna osvobozená plnění nezapočítávaná do koeficientu)...
Jestli to vedete DE/účetnictví v programu, tak si zkontrolujte typy plnění DPH u jednotlivých dokladů.
to mi právě dělá program, už to mám ve více přiznání, ale teď jsem si toho všimla, ale když smažu ve správci, že se to má psát jen na řádek č. 1, tak daňová povinnost se nezmnění...
ale už to mám právě v přiznání za první a druhý kvartál, je to velkej problém?
Takhle se opravdu těžko radí...
Pokud by ta plnění spadala do §76 odst. 4, tak by to bylo asi správně... Pokud ne, tak napiště aspoň program, který používáte, aby Vám byl schopen někdo poradit, kde hledat chybu.
Ještě jsem si všiml jedné věci - píšete, že na ř. 1 máte přijaté faktury, což mi moc nesedí, protože ř.1 jsou uskutečněná plnění.
Pardon- na ř. 1 jsou vystavené faktury
Máme program PREMIER SYSTEM
No a jak se měnila sazba DPH z 20% na 21%, tak jsem vlastně na začátku roku přidávala nové kódy DPH a tam se automaticky napíše do jakého řádku se to má v přiznání vyplňovat a já si nevšimla, že je tam nastaven i řádek 51
>No a jak se měnila sazba DPH z 20% na 21%, tak jsem vlastně na >začátku roku přidávala nové kódy DPH a tam se automaticky napíše >do jakého řádku se to má v přiznání vyplňovat a já si nevšimla, že je >tam nastaven i řádek 51
Tak to bude asi ten problém, na který jste teď přišla sama ;-)
>no určitě to tam nepatří, teď je problém, že to je
>napsané v prvním i v druhém kvartále...Daňová povinnost
>se nezměnila, takže jsme zaplatili tolik kolik jsme
>měli
>Teď otázka jak na to bude koukat finanční úřad
Já bych podal dodatečné přiznání s vysvětlením...
Myslíte, že z toho budou nějaké sankce nebo něco?
Teď si nejsem jistá, ale myslím, že jak jsem zkoušela v nastavení smazat v kodu dph ten řádek 51, tak mi pak zmizel i řádek 25 - režim přenesení daňové povinnosti
Nejsem teď v práci, tak se na to hned ráno podívám, jsem hroznej zmatkař :( :D
>Myslíte, že z toho budou nějaké sankce nebo něco?
Toho bych se nebál, když se daňová povinnost nezměnila
>
>Teď si nejsem jistá, ale myslím, že jak jsem zkoušela
>v nastavení smazat v kodu dph ten řádek 51, tak mi pak
>zmizel i řádek 25 - režim přenesení daňové povinnosti
>Nejsem teď v práci, tak se na to hned ráno podívám,
>jsem hroznej zmatkař :( :D
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 10. 2013 13:36
Dobrý den,
mě se začala psát hodnota co mám na řádku 1-což jsou přijaté faktury a pokladna na řádek 51
je to správně?