Re: DPH a soukromá jízda zaměstnance
Já osobně bych doklad za nakoupený plyn vůbec do účetnictví nedávala. Částku z karty bych mu naúčtovala na 335 a požadovala bych po něm peníze. Auto u nás půjčujeme s plnou nádrží a při vrácení musí být opět plná. Zaměstnanci tedy poté fakturujeme pouze pronájem vozu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 10. 2013 16:23
Dobrý den, prosím auto služební využito zaměstnancem na dovolenou. Plyn po cestě nakoupený za kartu zaměstnavatele,
takže do nákladů jde přímo částka v Kč včetně DPH, které si zaměstnavatel nemůže uplatnit. Úhrada zaměstnance je tedy plyn, který je nakoupený bezprostředně v době nástupu na dovolenou a spotřeba nákupu v zahraničí a vyčerpáno a zpět se vrací auto s prázdnou nádrží.
Vezmu tedy částky a sečtu, a musím ještě tyto částky prohnat DPH, když si DPH neuplatňuji při nákupu? Jsem z toho celkem zmatená a už mi to nemyslí.