Vystavená fa v 3Q-lze dát do 4Q?

• (neregistrovaný)

24. 10. 2013 19:33

Dobrý večer všem, vystavila jsem fakturu s DUZP 30.09., faktura již byla zákazníkovi odeslána, tudíž změnit to nemohu, ale momentálně se mi vůbec nehodí, aby mi vstupovala do přiznání k DPH, raději bych ji dala do dalšího kvartálu, lze to vůbec? Hrozil by při případné kontrole postih? Děkuji moc za reakce. Ana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 10. 2013 19:46

vandík (neregistrovaný)

Re: Vystavená fa v 3Q-lze dát do 4Q?
      Ano, postih hrozí - doměrky. Správně máte přiznat v tom Q, do kterého vystavená fa patří - ve vašem případě 3Q

• 25. 10. 2013 12:21

fnuk (neregistrovaný)

to ji chcete přesunout kvůli nadměrnému odpočtu? Tak raději posuňte u přij.plnění

• 25. 10. 2013 12:53

Ana (neregistrovaný)

Právě, že naopak, budu mít vysoký doplatek, problém je, že dodavatel materiálu, z kterého jsem následně vyrobila a vyfakturovala, mi vystavil fa s DUZP 4.10. Obojí jsou dost vysoké fa, takže je i možné, že v příštím Q budu mít nadměrný odpočet, navíc peníze z mé vystavené fa budu mít až za 60 dní, takže mi bude na FÚ nabíhat penále, protože to prostě nemůžu teď zaplatit, tak nevím zda by nebylo vhodné to risknout a dát to do 4Q, jen nevím jak vysoký by byl případný postih. Ana

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).