Re: Neplánovaná splátka splátk. kalendář
Samozdřejmě můžete, je to jen o dohodě. Máte "dluh" za zboží a kdy ho zaplatíte záleží jen na Vás, tehdy je to pro Vás Výdaj.
Za nedodržení splatnosti se v tomto státě "nepokutuje", tak by bylo divné penalizovat za platbu před splatností.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
25. 10. 2013 7:46
Dobrý den, prosím o radu. Už jsem se pokoušel požádat o radu a nikdo mi neodpověděl. Jsem od 3/2013 podnikatel fyzická osoba - prodávám elektro zboží a vedu daňovou evidenci. Na začátku podnikání jsem odkoupil zboží od jiného podnikatele za výhodnou cenu s tím, že mu celkovou částku budu postupně splácet. Mám splátkový kalendář na rok 2013 - 2015. Letos jsem ale byl docela úspěšný a prodal jsem více, než jsem očekával, takže bych mohl zaplatit i mimo spátkový kalendář s čímž by také můj věřitel souhlasil. Mohu tedy mu zaplatit třeba dvojnásobek toho, co mám ve splátkovém kalendáři a tuto částku si dát také do daňových výdajů nebo se musím držet splátkového kalendáře? Nemůže mi finanční úřad potom nějak zpochybnit tento daňový výdaj, protože jsem měl splátkový kalendář a nedržel se jej?
Děkuji moc předem za radu