Pracující důchodce

• (neregistrovaný)

26. 10. 2013 14:33

Dobrý den,pro svou bak. práci jsem si vybrala téma zdaňování příjmů důchodců.Mohl by mi někdo poradit nějakou literaturu k tomuto tématu.Prolítala jsem všechny knihkupectví,ale nikde jsem nic nenašla.Děkuji P.L.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 10. 2013 20:06

iva. (neregistrovaný)

Re: pracující důchodce
      Co třeba zákon o daních z příjmů? Důchodci se zdaňují stejně jako "normální" pracující, jenom nemohou mít slevu na poplatníka, jsou-li poživateli důchodu k 1.1. zdaň. období a pro ZP se na ně nevztahuje MVZ.

• 26. 10. 2013 21:11

pe (neregistrovaný)

Platnou legislativu mám, jen jsem myslela že někdo vydal nějakou brožuru na téma pracující důchodce( zdaňování starobního důchodu jako jediného zdroje příjmu, který dle zákona o daních z příjmů převyšuje stanovený limit, zdaňování souběhu důchodu a příjmu ze závislé činnosti, zdaňování souběhu důchodu a příjmu z podnikání).Měla bych to srovnat s rokem 2011. Tak by mě to trošku nakoplo,abych na něco důležitého nezapomněla(SP, ZP).Ale myslím, že takhle uceleně to nikdo nevydal.

• 27. 10. 2013 10:43

Katka2 (neregistrovaný)

Nevím o žádné ucelené publikaci, ze které by to šlo uceleně opsat:)
      Jestli do toho zdaňování počítáte i ZP a SP (což byste podle mě měla), tak ještě stránky ČSSZ a VZP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).