Re: DPH posláno datovou schránkou
>>Prosím o pomoc , poslala jsem přiznání k DPH datovou
>>schránkou v XML formátu . Dnes mi na FU řekli , že je
>>to neplatné bez nějakého papíru , kde je platný
>>podpis
>>. Takže se prý vyplatí , když není elektronický
>>podpis
>>podávat klasicky osobně v tištěné podobě - jaký pak
>>má
>>dat.schránka smysl? Na stránkách finanční správy jsem
>>před chvílí našla , že není potřeba přes DS
>>ele.podpis
>>. Může mi prosím někdo osvětlit , jak to vlastně je
>>.?
>>A co CSSZ a VZP , těm to stačí poslat elekrronicky -
>>nic víc. Jsem hrozně zmatená . Děkuji za odpovědi ,
>>abych se dotala do obrazu.
>
>Jediná rada - nenechte se vytočit. Stovky účetních
>posílají DS jak na FÚ, tak na OSSZ i ZP a vše bez
>problémů. Měla jste se paní z FÚ zeptat, jak na to přišla a
Přiznám se , že jsem byla úplně zaskočena - jelikož tím by pozbyl smysl DS , když by byla potřeba ele.podpisu. Ukázala mi nějaký papír s vypsáním té zprávy, asi číslo , hlavička , něco napsáno a dole podpis v kolonce . Byla jsem tak v šoku , jelikož se starám pouze o účetnictví manželovi , že jsem vystřeleila z pokladny a nadávala na nesmyslnost námi všemi placeného státního systému. Vytiskla přiznání k DPH a na pokladně si vzala telefon na paní na FU.
>odkázat jí na stránky finanční správy.
Nerozumím tomu, co vlastně po vás chtěla? Pro vás je důležité, že máte doručenku - z DS - že jste Přiznání poslala. To vám stačí. Měla jste se zeptat, jestli jste jediná, která posílá Přiznání DS. Určitě né.
Jediný důvod, co mě napadá, proč by to takto nepřevzali, je ten, že datovou schránku máte na sebe a ne na manžela či na firmu, za kterou jste přiznání podávala, není to tak? Jinak si to nedovedu vysvětlit, protože podávám takto přiznání x-firmám přes jejich datovky a naprosto bez problémů.
Né jen přes manželovu . Zítra budu volat na FU na číslo , co mi dali na podatelně . Tohle mi sdělila paní v pokladně , když jsem platila dph . Jen jsem se jí zeptala , zda pokud není DPH přes DS v pořádku , zda to dají vědět a ona mě zahltila tou zpzávou , že to není platné bez podpisu na tom papíře . Měla tam zrovna hromadu přiznání k DPH a tak jedno vyndala. Nemusí se snad na FU hlásit číslo DS , otom nikdo nemluivil - ani na CSSZ . A tam zase musím říci , že portál funguje na odesílání do DS suprově - přehledy , přihlášky . No snad se z toho vymotám kladně , někdy mě to vážně unavuje . ta byrokracie.
Dejte paní přečíst tuhle stránku http://www.financnisprava.cz/cs/dane-elektronicky/datove-schranky
hlavně část, kde se píše ... Úkon učiněný oprávněnou osobou prostřednictvím datové schránky má stejné účinky jako úkon učiněný písemně a podepsaný,...
Zkoušela jsem poprvé zaslat přiznání k DPH přes DS, ale nepřišlo mi žádné potvrzení o přijetí ( jak chodí např. od ČSSZ) a tak jsem to raději podala ještě přes podatelnu - říkala jsem si, raději 2x než vůbec, no a včera mi volal ( spíš vynadal) náš finanční správce, že když podávám přiznání přes DS tak už NESMÍM přes podatelnu, že jim to dělá paseku. Hold člověk se furt učí, hlavně účetní...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 10. 2013 19:20
Prosím o pomoc , poslala jsem přiznání k DPH datovou schránkou v XML formátu . Dnes mi na FU řekli , že je to neplatné bez nějakého papíru , kde je platný podpis . Takže se prý vyplatí , když není elektronický podpis podávat klasicky osobně v tištěné podobě - jaký pak má dat.schránka smysl? Na stránkách finanční správy jsem před chvílí našla , že není potřeba přes DS ele.podpis . Může mi prosím někdo osvětlit , jak to vlastně je .? A co CSSZ a VZP , těm to stačí poslat elekrronicky - nic víc. Jsem hrozně zmatená . Děkuji za odpovědi , abych se dotala do obrazu.