Re: Potvrzení o zaměstnání
jestli si chcete zkontrolovat, jestli máte pro důchodové účely všechnu dobu evidovanou, napište si o Informativní list důchod. pojištění na ČSSZ v Praze
stejně to jednou budete k výpočtu na důchod potřebovat, teď si o ten výpis můžete napsat, abyste byla buď v klidu, že máte vše v pořádku a nebo, kdyby některý ze zaměstnavatelů neplnil svoje povinnosti a neodesílal ELDP, abyste ještě mohla vše dohonit. Za desítky let, až půjdou lidi do důchodu, tuto neevidovanou dobu budou třeba těžko dohledávat, pokud již nebude zaměstnavatel existovat. Vše o IOLDP najdete na www.cssz.cz, sekce důchodové pojištění
děkuji
>>Dobrý den,
>>
>>včera jsem dostala potvrzení o zaměstnání, kde mám
>>uvedenou odpracovanou dobu u bývalého zaměstnavatele..
>>
>>Má být ještě na zápočtovém listu uvedeno celkem
>>odpracovaná doba ( od všech zaměstnavatelů)? Mamka
>>straší,
>>že tam má vždy uvedený součet za celá odpracovaná
>>leta. A v zákoně to píšou tak, že si nejsem jista.
>>Je povinnost uvádět celkem odpracovanou dobu?
>>A jak já ji případně doložím, pokud mám na zápočtovém
>>listě pouze dobu u posledního zaměstnanvatele?
>>
>>děkuji
>
>to bývalo kdysi, teď se uvádí jenom doba zaměstnání u
>posledního zaměstnavatele
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 11. 2013 7:56
Dobrý den,
včera jsem dostala potvrzení o zaměstnání, kde mám uvedenou odpracovanou dobu u bývalého zaměstnavatele..
Má být ještě na zápočtovém listu uvedeno celkem odpracovaná doba ( od všech zaměstnavatelů)? Mamka straší, že tam má vždy uvedený součet za celá odpracovaná leta. A v zákoně to píšou tak, že si nejsem jista.
Je povinnost uvádět celkem odpracovanou dobu?
A jak já ji případně doložím, pokud mám na zápočtovém listě pouze dobu u posledního zaměstnanvatele?
děkuji