Re: plán směn
to ano, ale ne o plánu směn, nevychází mi, ještě jsem nedělala:-(
když naplánuji jen 4 lidi chybí mi 930 hod. jde mi o ten plán - sestavit už včetně přesčasů? - a pak tedy fond už budu mít s přesčasy - jak pak poměrem vypočítat mzdu za odpracovanou dobu ku plánu
pokud se mnou budete mít trpělivost, budu ráda, děkuji
Do plánu píšu již i přesčasy, ale vypisuji je zvlášť, aby bylo zřejmé, že se nejedná o plánovanou směnu. Jestli to tak je správné nevím, sama se v tom plácám, jak se dá. Zatím žádná kontrola s tím neměla problémy. Někdy mám pocit, že oni sami neví, jak to má být, podle těch dotazů, které mi dávají.
škoda,
děkuji Vám!!
nějak se s tím poperu:-), hledám kde můžu, ale narážím na odlišné výklady, nechci to mít špatně
snad tedy:
naplánuji směny i s přesčasy - fiktivní pracovník je blbost
dovolenou přepočtu dle fondu ročních hodin v plánovacím kalendáři
vyrovnávací období stanovím měsíc a nad rámec měs. fondu v prac. kalendáři se budou platit přesčasy
nic lepšího mě nenapadá:-(
pěkný víkend
dovolená - 4 týdny
já bych vzala asi roční fond prac. hodin
- ale teď se přiznám, že nevím jestli včetně svátků - původně jsem myslela, že ano - ale teď už nevím, jak se jmenuji:-( - ve smlouvě bude měsíční mzda
pak bych to podělila 12 hod - vyšlo by mě počet směn =163 krát 4 týdny dovolené děleno 52,143 a mám 12,5 dne dovolené
budu ráda za opravu a moc děkuji!!
Zahrnovat do plánu směn práci přesčas je špatně - jednat práce přesčas není směnou, jednak zaměstnavatel deklaruje, že má málo zaměstnanců nebo neumí PD uspořádat. Výpočet dovolené při PD rozvržené nerovnoměrně je stanoven zákoníkem práce a zaměstnavatel nemá možnost volby - počet naplánovaných směn / počet týdnů vyrovnávacího období (výše je uvedeno, že vyrovnávacím obdobím je měsíc, tak se nemůže jednat o 52,14, zároveň pozor, že měsíc není totéž, co 4 týdny), výsledek krát počet týdnů dovolené, která připadá na vyrovnávací období (4 týdny jsou možné jen při vyrovnávacím období 52 týdnů, jinak se toto číslo musí korigovat).
Plán směn - zaměstnanec bude pracovat v určitý den 12 hod., do plánu napíšu 8 hod. a dole do poznámek 8+4. Ty 4 hodiny jsou přesčas, poznámka pro zaměstnance, že bude v daný den pracovat 12 hod. Takže směny jsou vždy plánované, protože není řečeno, že musí mít plánovanou 12ti hod. směnu. Zaměstnanec plán podepíše, s čímž dává souhlas i s odpracováním přesčasů.
A výpočet dovolené se domnívám, že je správný, protože dovolenou nestanovujeme na vyrovnávací období, alr stanovujeme celoroční nárok, proto počítám s číslem 52,14.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 11. 2013 7:57
Dobrý den,
pitvám se v rozložení plánu směn na 4 pracovníky (12 hod. směny. nonstop provoz). prosím, musím mít v plánu pokryté všechny roční směny - nevychází mi pak asi 930 hodin - nepokryto plánem směn - fondem jejich pracovní doby 37,5 h/ týdně). vím, že to pokryjí mezi sebou přesčasy. ale co mám mít v plánu? a jaký fond pracovní doby jim počítat? můžu mít plán směn už včetně přesčasů, vyrovnávací období měsíc a fond pracovní doby tedy bude měsíční dle plánovacího kalendáře a veškeré přesčasy hned placené?
vděčná za každou radu přeji pěkný pátek