Re: Přídavky na dítě
pokud je jeho příjem uvedený v daňovém přiznání nižší než 50% průměrné měsíční mzdy, ÚP bere vždy jako jeho příjem 50% průměrné mzdy
tím pádem se dostanete na limit pro přídavky na děti
Potom se počítá jednak příjem jako OSVČ - to minimum, tj. těch % průměrné mzdy plus ještě tu nemocenskou, kterou od OSSZ dostal, takže už jen tím určitě překročíte minimum..... stalo se mi přesně to samé a vůbec nikoho nezajímá, že si na nemocenské nevyděláváte - počítá se to minimum a hotovo...
To já vím, ale nemají jednodušší život ti co berou sociální dávky?
Manžel pracuje 18let jako OSVČ a není to o tom, že si oddělá 8 hodin a má vyděláno. Já pracuji ve firmě jako účetní, kde zaměstnavatel pořád řve a nadává, ale taky nějak musí uživit 21 zaměstnanců. Znám hodně OSVČ a že by měli klidné nervy a byli v pohodě, to bych teda neřekla.
Co tím myslíte, že ÚP by ještě uznal nemoc a tím pádem snížil příjem? Takže by uznali, že v době nemoci nebudou počítat ten minimální příjem? To Vám tam řekli? Protože mi řekli něco jiného, tak ať vím, jestli nemám podat odvolání, prosím dejte mi vědět. moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 11. 2013 9:25
Měla bych k tomu dotaz, včera jsem obdržela od ÚP rozhodnutí o zamítnutí dávek na dítě. Manžel měl příjmy za rok 2012 OSVČ, ř.56 základ daně 84300. Na rozhodnutí má příjem 12878Kč. Volala jsem tam a bylo mi řečeno, že u OSVČ se bere minimální základ. Je to možné, když žádám o přídavky na děti, tak přece ve skutečnosti nemá příjem 12878 min.základ. Děkuji