Re: Dohoda o provedení práce
jen mi není jasné, co máte za účetní (asi moc velký odborník není), která po vás požaduje, aby v dohodě byla přesně stanovena odměna v čistém... Spíš bych chápala, kdyby zam-tel napsal odměnu v čistém a mzdová úč. se bránila, že je to napsané špatně, protože co člověk, to jiná odměna v čistém i když všichni budou mít v hrubém úplně stejně
Setkala jsem se u jedné soukromé firmy, že zaměstnanci měli u PP sjednánou mzdu v čistém. Prostě to tak měli sepsané ve smlouvě. A další zajímavost byla, že někdo měl podepsané prohlášení a uplatňoval si děti a další zaměstnanec byl chytřejší a prohlášení nepodepsal a slevu na polplatníka a daňové zvýhodnění uplatnil až v roce.A mzdová účetní byla spokojena s tím, jak to má. JÓ, člověk se někdy diví, co se děje.
Tak to měla MÚ velké štěstí, že někdo ze zam-ců (samozřejmě Ti, kteří měli nižší HM), neměli nastudovaný ZP a nedomáhali se svých práv - § 16,17. Asi jim tam nepřišla žádná kontrola, protože tohle je do nebe volající, toho si musí všimnout každý začátečník, že smlouvy a tudíž odměňování není v pořádku.
Nebyla moc sběhlá ve mzdách, ale počítači rozuměla. Měla takovou šikovnou tabulku, kde zadávala čistou mzdu, zda má zaměstnanec podepsané prohlášení, zda uplatňuje daňové slevy, zda je za něj na ZP stát a ono jí to při zadání čisté mzdy dalo hrubou mzdu.
No, prostě se minula povoláním.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 11. 2013 8:49
Dobrý den, prosím účetní mi říkala, že je třeba změnit naše DPP. Máme tam, že sjednaná odměna je .... a bude vyplacena v hotovosti. Nechybí tam věta, že odměna je ... hrubého/čistého?? Neboť u DPP je třeba ještě odvést 15%, že?? Děkuji