Re: Pracující důchodce
Dohoda o provedení práce, při odměně do 10 000,-Kč za měsíc. Na dohodu o provedení práce však můžete pracovat pouze 300 hodin u jednoho zaměstnavatele v kalendářním roce. Takže letos 300 hodin, v příštím roce zase 300 hodin a pak hledat nového zaměstnavatele. Z této dohody neodvádíte sociální a zdravotní pojištění, odměna se pouze daní, stejně jako všude jinde.
Dobrý den, čtu ted tuto konverzaci a mám stejný problém, akorát z pohledu zaměstnavatele. Budeme zaměstnávat důchodce a bohužel s tím nemám žádné zkušenosti, tak prosím o radu. Zatím nevíme zda bude na HPP nebo DPP. Pokud bude DPP do 10tis, tak je to stejné jako kdyby nebyl důchodce, jak jsem pochopila. Ale co když bude na HPP jak tady postupovat ? Děkuji za odpovědi.
pokud bude na HPP a bude mít podepsané daňové prohlášení, normálně odvedete ZP a SP a bude mít zálohovou daň 15% bez odpočtu, pokud byl důchodce už k 1.1.2013
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 11. 2013 10:01
Dobrz den,jsem duchodkyne a rada bych si prividelavala k duchodu.Vim,ze si nebudu moci odečíst slevu na poplatníka 2070 korunek,ale jaka pro me bude nejlepší smlouva?hlavni pracovni pomer, dohoda o provedeni práce,dohoda o pracovni cinnosti?
Prosim moc o pomoc. dekuji.