Re: Průměrný výdělek - POHODA
Tak to do průměru svátky a dovolená nepatří. Pohodu neznám, tak neporadím.
Re: Průměrný výdělek - POHODA
Kopírováno z pohody:
Průměrný výdělek za předcházející kalendářní čtvrtletí, potřebný pro výpočet náhrad.
Průměrná hodinová mzda = hrubá mzda / odpracované hodiny. Průměrný výdělek se používá při výpočtu náhrad za dovolenou, příplatků za svátky, příplatků za práci o sobotách a nedělích, příplatků za práci v noci a za práci přesčas.
Jestliže zaměstnanec odpracoval v minulém čtvrtletí méně než 21 dní, zadá mzdový účetní pravděpodobnou mzdu.
Program neumožňuje vypočíst průměrný výdělek z odměn a mezd vyplácených za delší než měsíční období. V takovém případě zadejte průměrný výdělek ručně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 11. 2013 12:42
Dobrý den, prosím o radu - POHODA mi nějak divně počítá průměrný hodinový výdělek. Zdá se mi, že dělí ne počtem skutečně odpracovaných hodin, ale že do nich započítává i svátky a dovolené. Nemáte s tím něldo zkušenosti? Nebo se pletu já? Dle mého sečtu hrubé mzdy v rozhodném období (včetně prémii, náhrad atd.) a vydělím počtem skutečně odpracovaných hodin (tj, bez svátků a dovolených). Nebo se mýlím?
Ivj