Re: Vyživovaná manželka
Jasně, akorát mě mzdovka tvrdí, že když mám mateřskou za prosinec a připsalo se mi to na účet v lednu, že je to příjem r. 2013 a ne r. 2012. Podle mě je to hovadina, podle mě je to příjem do kterého je to zúčtované a ne kdy to reálně přišlo. Tak jsem to pochopila a já a tak jsem to zúčtovávala já, ale nová mzdovka mi to vysvětluje takto a nemůžeme se domluvit na částce, zda mám letoš vyčderpáno 68tis či ne.
ve skutečnosti to mzdovce může být jedno - když vy budete tvrdit, že jste neměla příjem vyšší než 68 tis, mzdovka nemá právo zjišťovat, zda je to pravda nebo není
No my možná i profesně to řešíme a krapet spolu soutěžíme. Ta mzdovka je můj zástup za mateřskou, jsem ji zapracovávala a manžel pracuje v téže firmě, takže se ledacos lépe pozná pro FÚ. Jenže už si nejsem po 5ti letech doma v zákonech zcela pevná v kramflecích, tak mě hravě zvyklá a i díky tomu ráda si opráším zákony. Díky moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 11. 2013 14:00
Dobrý den,
prosím, jsem na mateřské a můžu mít příjem max. 68tis., aby manžel moh odpočítávat slevu na vyživovanou manželku. A teď se chci zeptat - Počítá se částky v daném roce zúčtované či přijaté na účet? Měla jsem pocit že zúčtované, někdo, že přijaté na účet. Jde jako o příjmy za mateřskou, tak proplacení dovolené.
Díky moc