Vyživovaná manželka

• (neregistrovaný)

4. 11. 2013 14:00

Dobrý den,
    prosím, jsem na mateřské a můžu mít příjem max. 68tis., aby manžel moh odpočítávat slevu na vyživovanou manželku. A teď se chci zeptat - Počítá se částky v daném roce zúčtované či přijaté na účet? Měla jsem pocit že zúčtované, někdo, že přijaté na účet. Jde jako o příjmy za mateřskou, tak proplacení dovolené.
    Díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 11. 2013 14:16

Dominik (neregistrovaný)

Re: Vyživovaná manželka
      Dobrý den, počítají se veškeré příjmy jako mateřská (ne rodičovský příspěvek), náhrada za dovolenou v hrubé mzdě, ne co přišlo na účet, to je čistá mzda. Veškerý hrubý příjem.

• 4. 11. 2013 14:18

Osmanka (neregistrovaný)

Jasně, akorát mě mzdovka tvrdí, že když mám mateřskou za prosinec a připsalo se mi to na účet v lednu, že je to příjem r. 2013 a ne r. 2012. Podle mě je to hovadina, podle mě je to příjem do kterého je to zúčtované a ne kdy to reálně přišlo. Tak jsem to pochopila a já a tak jsem to zúčtovávala já, ale nová mzdovka mi to vysvětluje takto a nemůžeme se domluvit na částce, zda mám letoš vyčderpáno 68tis či ne.

• 4. 11. 2013 14:32

RenataH (neregistrovaný)

ve skutečnosti to mzdovce může být jedno - když vy budete tvrdit, že jste neměla příjem vyšší než 68 tis, mzdovka nemá právo zjišťovat, zda je to pravda nebo není

• 4. 11. 2013 20:49

Osmanka (neregistrovaný)

No my možná i profesně to řešíme a krapet spolu soutěžíme. Ta mzdovka je můj zástup za mateřskou, jsem ji zapracovávala a manžel pracuje v téže firmě, takže se ledacos lépe pozná pro FÚ. Jenže už si nejsem po 5ti letech doma v zákonech zcela pevná v kramflecích, tak mě hravě zvyklá a i díky tomu ráda si opráším zákony. Díky moc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).