Re: Přechod z FO na s.r.o. - literatura
Možností je více, taky se od 1.1.2014 budou měnit podmínky u s.r.o., to asi není jen tak na krátkou odpověď v diskusi.
Já, když jsem byla v situaci, že jsem toto poprvé řešila, jsem si nakoupila hromadu literatury a stáhla hromadu článků z internetu pak z každé publikace vytáhla pár informací a skládala si z toho mozaiku :o).
Možností je více, taky se od 1.1.2014 budou měnit podmínky u s.r.o., to asi není jen tak na krátkou odpověď v diskusi.
Já, když jsem byla v situaci, že jsem toto poprvé řešila, jsem si nakoupila hromadu literatury a stáhla hromadu článků z internetu pak z každé publikace vytáhla pár informací a skládala si z toho mozaiku :o).
To mte pravdu ==to asi není jen tak na krátkou odpověď v diskusi. == nejdříve založit s.r.o. (od 1.1.2014 za 1 Kč) a potom pomaloučku ukončovat činnost FO prodejem majetku. ALE nevíme další podrobnosti (majetek, odpisy, závazky, jsk dlouho vede Ú atd).
Je lepší, když FO vede účetnictví (než daň.evidenci), daňové řešení
není tak složité. Samozřejmě je to individuální, ale je potřeba základ, od kterého se odrazit - a to je, jak píšete, pomalé ukončování činnosti FO, prodávání zásob, majetku, pronájem např. výrobních
prostor, kanceláře, dosud nepřevedených strojů apod.
Jinak nedoporučuju zakládat s.r.o. s vkladem Kč 1,--, do budoucna to není vhodné, taková spol. bude působit značně nevěrohodně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 11. 2013 21:31
Dobrý den, můžete mi prosím poradit odbornou literaturu, ve které bych našla možnosti v situaci, kdy chce podnikatel FO vedoucí (podvojné) účetnictví přejít na s.r.o.? A nevíte prosím, zda se bude v této záležitosti něco měnit od roku 2014? Děkuji!