Odměňování dárce krve

• (neregistrovaný)

6. 11. 2013 7:00

Dobrý den, mám první případ, kdy se zaměstnanec zúčastnil odměňování bezpříspěvkových dárců krve a kvůli tomu zemeškal část směny. Přinesl potvrzení o účasti. Mohu mu to uznat a podle jakého §, nebo si to má nadělat? Zatím jsem to nikde nenašla. Děkuji Jana.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 11. 2013 7:20

Bětka+ (neregistrovaný)

Re: OT - Odměňování dárce krve
      Já vám žádný paragraf neporadím. Jen píši svůj názor. Zaměstnanci, kteří chodí dobrovolně dávat krev by měli mít i odměňování plně hrazeno. Znám firmy, které dokonce dárce sami odměňují. Vím, že jste zaměstnanec, a musíte se řídit paragrafy, ale snad Váš zaměstnavatel má srdce. Není třeba na vše hledat paragraf. Záslužnost dárcovství si každý uvědomí, až on nebo jeho blízcí leží na opačné straně. Tj. krev potřebují. Přeji hezký den.

• 6. 11. 2013 7:32

xJ (neregistrovaný)

něco jiného je odběr krve, tam nárok na náhradu mzdy je a něco jiného je účast na předávání odměn, tam nárok na náhradu mzdy není

• 6. 11. 2013 7:35

RenataH (neregistrovaný)

myslím, že odměňování je jeho soukromá věc, že by si na tu dobu měl vzít náhradní volno nebo dovolenou. Zaměstnavatel mu v den odběru platí mzdu, to je pro některé dost velký náklad. Ale samozřejmě zcela záleží na zaměstnavateli.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).