Re: ukončení PP-doručení poštou
Písemnost obsahující výpověď musí být doručena do vlastních rukou zaměstnance, v úvahu přichází den doručení, nebo den, který se za den doručení považuje. Podle dne doručení se posuzuje počátek výpovědní doby, která je nejméně dvouměsíční.
Mohou přicházet v úvahu tyto možnosti:
1. písemnost převezme = tímto dnem je doručeno
2. písemnost odmítne převzít = tento den se považuje za den doručení
3. zmaří doručení = tento den se považuje za den doručení
4. písemnost je uložena a zaměstnanec si ji nevyzvedne = 10 pracovní den úložní doby se považuje za den doručení.
V dotazu nebyla vůbec vzata v úvahu výpovědní doba!
Re: ukončení PP-doručení poštou
Zmaří = zastřelí pošťáka ... ne, vážně, navíc toto jsem nevymyslela já - musí to být něco jiného, než že odmítne převzít nebo si nevyzvedne uloženou písemnost - např. nemá poštovní schránku, kam by mu doručovatel vhodil oznámení o uložení (jedná se zpravidla o osoby, které jsou hlášeny k pobytu na obecním úřadě).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
6. 11. 2013 12:13
dobrý den, chtěla bych Vás prosím požádat o radu. poslali jsme zaměstnanci výpověd z pracovního poměru z důvodu neomluvené absence.Chtěla jsem se zeptat k jakému dni mám ukončit pracovní poměr. Je to ten den kdy je písemnost převzatá zaměstnancem nebo vrácení zpět poštou, nebo odmítnutím? například bude tam převzetí, vrácení poštou zpět nebo odmítnutí 16.11.2013 tak pracovní poměr ukončím ke dne 16.11.2013 ne kdy jsem dopis posílala poštou nějak začátkem měsíce. chápu to správně pracovní poměr končí dne 16.11.2013. předem děkuji za radu