Re: Kontrola OSSZ-přihlášení statutářů
Musíte přihlásit jako Q - členové kol.orgánu práv.osoby (je to kód druhu pracovně-právního vztahu),stejný pak použijete na ELDP. Ta dvě + na ELDP jsou pro druhou a třetí pozici kódu, kde nebude nic jiného než + (na druhém místě by např. v případě důchodce místo + bylo D).
Pokud nemáte předem stanovenou měsíční odměnu vyšší než 2.499, je to ZMR. Typ akce bude 1.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
6. 11. 2013 14:00
Dobrý den, členové představenstva a dozorčí rady jsou zároveň i zaměstnanci. Letos v červenci jsme po dlouhé době vypláceli odměny, z kterých se od 1.1.2012 odvádí i sociální pojištění. Přihlásila jsem pouze jediné statutáře (starobní důchodce), ale až v tom červenci.
Teď jsem měla kontrolu z OSSZ a že mám přihlásit všechny s kodem Q zpětně od 1.1.2012.
Na stránkách CSSZ je však uvedeno, že pokud jsou přihlášení k důchodovému pojištění tak je přihlašovat nemusím a taky mě zaráží ten kód Q ten se snad uvádí až u ELDP.
Můžete mi poradit jak je přihlásit, jsem z toho trochu zmatená, děkuji