Re: dovolená za odpracované dny (směny)
U dovolené se nikdy nic nepřepočítává. Aby se daný den považoval za odpracovaný, zaměstnanec musí odpracovat převážnou část SVÉ směny, tedy té, kterou mu zaměstnavatel naplánoval. Co se rozumí převážnou částí, zákoník práce nedefinuje, má se za to, že to musí být nad polovinu.
Re: dovolená za odpracované dny (směny)
já to napíšu po lopatě, mám nerovnoměrně rozvřenou prac. dobu, výměra na rok 14,5 (přepočteno z výměry 20 dní, dle plánovaných směn) Jedna směna 11 hodin, krátký - dlouhý týden.
Zaměstnanec končí ve zkušební lhůtě - proplácím mu dovolenu. Odpracoval 47 směn, ale po 11 hodinách. Má nárok na poměrnou dovolenou - nebo za odpracované dny?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 11. 2013 16:21
Prosím o radu, je 60 odpracovaných směn myšleno 8 hodinových směn? tedy pro zaměstnance s nerovnoměrnou pracovní dobou musím přepočítat z 480 hodin (místo 60 dní)
děkuji předem. Nevím, zdali má zaměstnanec nárok na poměrnou část dovolené, nebo ne - dělá mi to rozdíl v nároku.