Re: Faktura za domácí kino
Já vám asi nerozumím, proč by měl FÚ něco zkoumat, vždyť budete mít vydanou fakturu na to, že jste prodali jiné firmě? A kam Vám ten prodej půjde do výnosů? Na jaký účet?
Dá a nedá. Pokud mají zakázku na postavení zdi, těžko tam nenápadně schovájí domácí kino, které je u někoho v obyváku. Účtováním 504,604 - tuto dohodu vynesou na světlo. U nich to kino(pračku, troubu..) nikdo neobjednal. Většinou se toto řeší nákupem ve známém velkobchodě něčeho s kodem xr99999999 a v rámci velké zakázky se toto také fakturuje jako"montáž" . Pak se účtuje o materiálu a ne zboží. Holt, tak to ve stavebnictví, když chcete zakázku chodí.
Ale k tomuto tématu končím
ANo, já s Vámi souhlasím, 504 kontra 604 je ta lepší varianta.
Jinak též souhlas, řeším to podobně. ALE! bohužel, pokud chci mít v ČR stavební firmu a uživit se, nějaká ta "domácí kina" probíhat musí, bohužel. Ale taky si myslím, že to nemá cenu dále rozebírat. Já tím jen chtěla původně naznačit, že nelze vždy striktně postupovat "oficiálně". A též končím :o).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
7. 11. 2013 8:24
Dobrý den. Mám přijatou fakturu za domácí kino. Tuto fakturu jsme následně přefakturovali jiné firmě, čili je i ve výnosech. My jsme stavební firma. Tato faktura musí jít mimo účto nebo lze daňově? Děkuji