ZP a doplacení pojištění

• (neregistrovaný)

7. 11. 2013 21:07

Dobrý den,
    zaměstnankyně nastoupila 1.10. a sdělila mi, že jí na zdrav. pojišťovně řekli, že když má pouze částečný úvazek a nemá dítě ve školce déle než 4 hodiny denně, doplatí za ní zdravotní pojištění do plné výše. U nás má sice částečný úvazek ,ale se mzdou 9.850Kč hrubého na 3,2hodiny denně(16hodin týdnně).Na zdrávce prý po ní prac. smlouvu nechtěli,tak jak vědí,kolik by měli doplácet? A co to znamená pro mě jako mzdovku ? Domnívám se , že zaplatíme ZP ze mzdy jak vychází - zaměstnavatel 887Kč, za zaměstnance 444Kč a víc nic ne,mám kontaktovat pojišťovnu ...? Omlouvám se možná za hloupý dotaz pro někoho, ale jsem po mateřské a nových změn a info je na mě dost.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 11. 2013 22:15

Lenka28 (neregistrovaný)

Re: ZP a doplacení pojištění
      To znamená, že ZP budete platit ze mzdy, která jí vyjde z odpracovaných hodin a nemusíte doplácet ZP do minima, pokud si vydělá méně.

• 8. 11. 2013 13:59

gaboraj (neregistrovaný)

děkuji za radu, jen mě ještě zajímá ,jak ta pojišťovna bude vědět, kolik za ní má popřípadě doplácet, když po mě nic nechtějí.

• 8. 11. 2013 14:10

Líba (neregistrovaný)

Pojišťovna nic nedoplácí. Prostě se na ni nevztahuje minimální vyměřovací základ, protože je osobou celodenně pečující o dítě do 7 let nebo 2 děti do 15 let.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).