Re: Prohlášení k dani
Nejde o mě, jde o to, že já pro jednu slečnu potřebuji, aby podepsala na říjen prohlášení u zaměstnavatele, kterému vedu účto. Od listopadu ona bude podepisovat prohlášení u jiného, ale u tohoto bude dělat pořád, ale už u něj nebude uplatňovat slevy na dani. Tak bych potřebovala vědět, jak vyplnit to prohlášení. Aby to bylo poznat, že je to jen na ten říjen.
A to samé já: byla jsem zaměstnána do září někde a teď jinde, tak si to budu uplatňovat od října tady.
V prohlášení na str. 2 do kolonky změny napíše: podepsání prohlášení platí pouze na měsíc říjen.
V oddíle I. je uvedeno:
1. Podle § 35ba odst. 1 písm. a) a § 35d odst. 2 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů (dále
jen „zákon“), slevu na dani na poplatníka na zdaňovací období nebo uvedenou část zdaňovacího období.
Proč by se nemohla napsat tedy jenom uvedená část období např. říjen 2013 ?
Z toho by bylo jasné, že je podepsané jenom na 1 uvedený měsíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 11. 2013 16:03
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak mám vyplnit Prohlášení poplatníka k dani, pokud ho potřebuji jen na říjen a vím, že od listopadu ho bude mít podepsané jinde. Jde to tam nějak oddělit? Nebo to vyplním a pak další měsíce prostě ty slevy neodečtu? Děkuji.