Nový bankovní účet pro rezervní fond?

• (neregistrovaný)

9. 11. 2013 20:21

Dobrý den, ráda bych se zeptala,kde fyzicky střádat peníze na rezervní fond a na rezervy. Zda k tomu zakládat nové bankovní účty?
    Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 11. 2013 20:54

Eva M.

Re: Nový bankovní účet pro rezervní fond
      Nové bankovní účty rozhodně zakládat nemusíte. Slovo účet ve smyslu účetním znamená něco jiného než pojem účet v bankovnictví ;-) Ty rezervy přece nemusíte mít jen ve formě peněz, ale jakéhokoliv jiného majetku (zásob, pohledávek, nemovitostí atd.). Hodnotě rezervního účtu v pasivech odpovídá nějaká část aktiv, zachycená na nějakých aktivních účtech - je jedno, na kterých, stejně se to furt mění. Když vám někdo zaplatí vaši fakturu, už se vám změní struktura aktiv :-))

• 9. 11. 2013 21:09

Marie24 (neregistrovaný)

to máte pravdu. účetně je mi to jasné. jen jsem potřebovala rozdělit peníze na ty běžně k použití a na ty, které si potřebuji "neutratit" a nechat jako zálohu pro případ nemoci, tím pádem nemožnosti provozu ordinace a tím pádem nemožnosti vydělat a vyplatit tak své podřízené. Ale to už je asi na mě osobně, jak si bankovní účty rozdělím.

• 9. 11. 2013 21:44

KarlaV (neregistrovaný)

mrkněte na zákon o rezervách...§ 7 (rezerva na opravy hm. majetku - jasně se zde píše, že peněžní prostředky musí být převedeny na samostatný účet v bance se sídlem na území členského státu Evropské unie, který je veden v českých korunách nebo v eurech a je určen výhradně pro ukládání prostředků atd...)...

• 9. 11. 2013 23:46

Eva M.

Díky za doplnění, já jsem si všimla otázky na rezervní fond a dál jsem to nedočetla ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).