Re: Nový bankovní účet pro rezervní fond
Nové bankovní účty rozhodně zakládat nemusíte. Slovo účet ve smyslu účetním znamená něco jiného než pojem účet v bankovnictví ;-) Ty rezervy přece nemusíte mít jen ve formě peněz, ale jakéhokoliv jiného majetku (zásob, pohledávek, nemovitostí atd.). Hodnotě rezervního účtu v pasivech odpovídá nějaká část aktiv, zachycená na nějakých aktivních účtech - je jedno, na kterých, stejně se to furt mění. Když vám někdo zaplatí vaši fakturu, už se vám změní struktura aktiv :-))
to máte pravdu. účetně je mi to jasné. jen jsem potřebovala rozdělit peníze na ty běžně k použití a na ty, které si potřebuji "neutratit" a nechat jako zálohu pro případ nemoci, tím pádem nemožnosti provozu ordinace a tím pádem nemožnosti vydělat a vyplatit tak své podřízené. Ale to už je asi na mě osobně, jak si bankovní účty rozdělím.
mrkněte na zákon o rezervách...§ 7 (rezerva na opravy hm. majetku - jasně se zde píše, že peněžní prostředky musí být převedeny na samostatný účet v bance se sídlem na území členského státu Evropské unie, který je veden v českých korunách nebo v eurech a je určen výhradně pro ukládání prostředků atd...)...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 11. 2013 20:21
Dobrý den, ráda bych se zeptala,kde fyzicky střádat peníze na rezervní fond a na rezervy. Zda k tomu zakládat nové bankovní účty?
Děkuji za radu