Exekuce - pořadí

• (neregistrovaný)

11. 11. 2013 11:45

Dobrý den,

prosím o radu. Zaměstnanec má několik exekucí - přednostní i nepřednostní. Podle naší ext. účetní se sráží nejprve přednostní exekuce a pak nepředností. Nyní jsem narazila na to, že se májí uspokojovat exekuce podle toho jak dorazí exekuční příkaz - od nejstarší po nejmladší - budu tedy první třetinu srážet na nejprve nejstarší nepřednostní exekuci a druhou třetinu použiji na přednostní? Nebo mám srážku exekuce přednostní srážet přednostně z I. i II. třetiny? Nejsem si úplně jistá, tak to chci mít dobře.

Děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 11. 2013 11:50

RenataH (neregistrovaný)

Re: Exekuce - pořadí
      z 1.třetiny srážíte VŽDY podle pořadí (podle toho,jak dojdou), z 2.třetiny srážíte pouze přednostní. Takže pokud nepřednostní došla dříve než přednostní, srážíte obě současně (nepř. z 1/3 a přednostní ze 2.tř. a zabavitelného zbytku). Pokud přišla dříve přednostní, srážíte z obou třetin pouze přednostní.

• 11. 11. 2013 11:53

Lena12 (neregistrovaný)

Děkuji. Pokud mi ale přišel exekuční příkaz dřív na nepřednostní exekuci, ale nabytí právní moci bylo u přednostní exekuce dřív než u té nepřednostní - řídím se podle ex. příkazu nebo nabytí moci?

• 11. 11. 2013 11:57

RenataH (neregistrovaný)

VŽDY se řídíte datem doručení ex.příkazu (usnesení), nabytí PM vás nezajímá, to není pro provádění srážek podstatné. To je podstatné pouze pro zasílání sražených částek (bez nabytí PM nemůžete srážky odeslat)

• 11. 11. 2013 11:59

Lena12 (neregistrovaný)

děkuji za vysvětlení :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).