Re: Přílíš nízká náhrada mzdy?
Jestli jste měla odpracováno v období červenec až září aspoň 21 dnů, tak se použije tento průměr, jestli méně, tak pravděpodobný. Tento průměr se redukuje a z redukovaného se platí 60%.
Kalkulačka:
http://www.mpsv.cz/cs/7
První 3 dny nemoci se neplatí, ve vašem případě (pracujete-li Po-Pá) je to 27.9., 30.9. a 1.10.
Náhrada mzdy je od 2.10. do 17.10. za vaše pracovní dny. Kolik je to hodin ve vašem případě nevím.
Nemyslím, že se jedná o pozdě odevzdaný doklad, protože pokud byste neodevzdala lístek na peníze, tak by vám za říjen nezaplatili nic. Od 22. dne nemoci posílá nemocenskou OSSZ a ta na to má 30 dnů od obdržení všech podkladů.
Tedy naše škola ani mzdovou nemá, proto moc nevím, na koho se obrátit. I kdyby šlo jen o 60%, i tak je to příliš málo - z 20 tis čistého 3250 Kč. Navíc pokud to dobře chápu, tak za zbytek října bych měla obdržet nemocenskou (od 17 do 31)? Děkuji
Jestli nemáte mzdovou, tak to asi počítá vaše paní ředitelka sama. V každém případě se obraťte na svého nadřízeného.
20000,- čistého je odhadem 26000,- hrubého, při 40 hodinách týdně je to cca 150,- Kč/hod.
150,- x 0,9 x 0,6 x 96 hod. = 7776,-
Samozřejmě učitelky mají týdně asi méně hodin než 40, ale zase tím pádem vyjde vyšší průměr.
Ke kterému dni jste měla vystavený lístek na peníze?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 11. 2013 13:18
Od konce září jsem nemocná. Celý říjen jsem nepracovala, a nyní mi přišla platba od zaměstnavatele (s popisem výplata říjen) cca 3200 Kč. Můj čistý měsíční příjem byl kolem 20 tis několik předchozích let. Může jít o chybu, nebo je to tím, že jsem jeden z papírů odevzdala o něco později? Nerozumím, jak došlo k této částce.
Díky moc