Re: vánoční balíčky
V SW asi máte nějakou kolonku nepeněžní plnění (třeba pro 1% z aut) Hodnota dárku podlehá SP, ZP a dani, bude vidět jako příjem na vypl. lístku. Kam konkrétně zadat, už záleží na Vašem SW pro zpracování mezd.
Už jsem se dívala a tu kolonku tam mám :-) zajímalo by mně ještě, do které mzdy - za jaký měsíc to tam můžu dát. Balíčky byly nakoupeny v říjnu, tzn. do výplaty za říjen? Bohužel jsem to nestihla, tak můžu do listopadu nebo až do prosincové výplaty, kdy dostanou ty balíčky?
Dobrý den, my toto řešíme tak, že dáváme "preventivní balíčky" (vitaminy apod.) a tyto se dají považovat za plnění ze sociálního fondu (či ze zisku), které je osvobozené od daní a pojistného (nedovedu si představit, že bychom zaměstnancům dali "nevyžádaný" dar a ten mu pak zdanili a snížili tím čistou mzdu, to by asi někteří neměli moc radost).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 11. 2013 5:11
Vánoční balíčky jsou nedaňovým nákladem, nemůžu s toho odpočítat DPH - jak je mám přidanit ve mzdě?
Děkuji Jára