Re: výplatní páska x proplacení dovolené
Je v pořádku, že opomenutá proplácená dovolená je na výplatním lístku 10/2013, když byla proplacena až ve výplatě za říjen.
Průměr pro výpočet podpory v nezaměstnanosti se vám tímto nezvýšil, protože proplácená dovolená se NIKDY do průměru nezapočítává, takže není žáden důvod dokládat na ÚP.
Tady asi není nic v pořádku. Zřejmě to bude účetní začátečnice, když zapomněla proplatit dovolenou a teď zřejmě ještě špatně spočítala příjem pro ÚP.
Pokud napíšete, jaký průměr pro výpočet náhrad jste měla na výplatním lístku 9/1013, na jaký úvazek jste pracovala, zda jste měla podepsané prohlášení (růžový papír), zda jste starobní důchodce, zda jste uplatňovala daňové slevy - slevu na invaliditu, slevu na studenta, děti, tak vám spočítám, kolik by mělo pro ÚP být spočítáno.
Děkuji. Ona firma má externí firmu na účetnictví a mzdy. Už pracovní smlouva nebyla v pořádku. Měl jsem smlouvu od srpna do prosince a zkušební doba byla 3 měsíce, ve smlouvě se odkazovali na mzdový výměr, který jsem nikdy neviděl, ačkoli jsem o něj několikrát žádal.
Měl jsem měsíční mzdu 26.100Kč hrubého, prohlášení mi podepsat nedali, i když jsem chtěl, důchodce nejsem a slevy také žádné neuplatňuji. Z výplatní pásky jsem průměr nevyčetl. Pracoval jsem ve firmě od 1.8.2013 do 13.9.2013 po-pá na jednu směnu.
Chtěl jsem mít smlouvu a vše, co se i práce týkalo, v pořádku a byl jsem neodbytný, tak mi zrušili pracovní poměr ve zkušební době, kdybych mlčel a šoupal nohama tak bych ve firmě dál pracoval :) (toto mi řekla asistentka ředitele).
>
>smlouvu od srpna do prosince a zkušební doba byla 3
>měsíce, ve smlouvě se odkazovali na mzdový výměr, který jsem
>nikdy neviděl, ačkoli jsem o něj několikrát žádal.
>Měl jsem měsíční mzdu 26.100Kč hrubého, prohlášení mi
>podepsat nedali, i když jsem chtěl, důchodce nejsem a
>slevy také žádné neuplatňuji. Z výplatní pásky jsem
>průměr nevyčetl. Pracoval jsem ve firmě od 1.8.2013 do
>13.9.2013 po-pá na jednu směnu.
>Chtěl jsem mít smlouvu a vše, co se i práce týkalo, v
>pořádku a byl jsem neodbytný, tak mi zrušili pracovní
>poměr ve zkušební době, kdybych mlčel a šoupal nohama
>tak bych ve firmě dál pracoval :) (toto mi řekla
>asistentka ředitele).
Bohužel tady je všechno špatně a bez průměru vám nepomůžu. Tak se podívejte jaký průměr máte na výplat. lístku 10/2013.
Ta zkušební doba je samozřejmě taky stanovena špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 11. 2013 6:52
Dobrý den, firma mi v půlce září zrušila pracovní poměr ve zkušební době. Neproplatili mi však dovolenou, tak jsem je kontaktoval. Dovolená mi byla proplacena a výplatní páska na tuto částku za dovolenou je psáno za měsíc 10/2013 - není v tom problém, když už jsem ve firmě v říjnu nepracoval?
Průměr pro výpočet podpory v nezaměstnanosti se mi tímto zvýšil, mám na ÚP předložit nově vystavený formulář s vyšší částkou? Nebude s tím mít firma nějaké patálie? Děkuji za odpověď