Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 11. 2013 16:01
Dobrý den,
potřebovala bych poradit co se špatně odvedenou DPH loňského roku. Faktura byla vystavena s UZP 8/2012 plátci daně s přenesenou daňovou povinností. Vše bylo řádně zahrnuto do měsíčního přiznání + evidence. Následně se zákazník ozval, že by tuto fakturu potřeboval do účetnictví fyzické osoby - neplátce (zákazník má s.r.o. a podniká i jako fyzická osoba). Hlavička faktury byla přepsána na FO, ale vše ostatní zůstalo v původním znění (omylem). Nyní se zákazník ozval, že ho vyzval jeho FÚ k osvětlení, proč máme uvedené jeho s.r.o. v evidenci i v přiznání, když z jeho strany to tak není.
Mě zajímá, jak z této situace ven. Mám udělat dodatečné přiznání DPH + opravit výpis evidence, k jakému datu? Budu muset otvírat loňské účetnictví? Nebo mám vystavit opravný daňový doklad teď a dodatečné přiznání + evidenci k dnešnímu datu?
Vůbec nevím, co s tím. Prosím Vás o radu, abychom měli vše v pořádku dle platné legislativy. Předem moc děkuji.