Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 11. 2013 9:29
Dobrý den.
Část našich zaměstnanců bude mít od příštího roku nerovnoměrně stanovenou pracovní dobu, nyní pro ně připravuji plán směn. Pokud začnou v nerovnoměrné prac.době pracovat od 1.1.2014 a vyrovnávací období bude stanoveno na 4 týdny, toto období bude končit 28.1.2014, další období bude od 29.1.2014 do 25.2.2014 atd. Budou pracovat ve dvousměnném provozu, tzn. že za toto období budou mít naplánováno 155 hod (4*38,75 hod.), délka směn bude stanovena různě. Nyní si ale nejsem jistá, jak to bude při výpočtu mezd (mají měsíční mzdu). Abych zjistila, zda mají vše odpracováno, budu muset sledovat směny v období od 1.1. do 31.1. nebo se stále budu držet vyrovnávacího období??? zatím jsem to nikdy nedělala a nejsem si jistá.
Pro výpočet nároku na dovolenou jsem zjistila, že můžu použít přepočet dovolené na dny nebo hodiny. Podle mne je lepší použít hodiny, i když samozřejmě dovolená následně bude proplácena ve dnech. Je to tak?